Wednesday, July 13, 2011

7 comments 1:39 PM

Cara Nak Tempah Blog

Posted by Awin Ghani - Filed under
Awin ingin memaklumkan kepada anda bahawa Awin akan mula menerima tempahan atau mengambil upah membuat Blog. Kepada anda yang ingin menjalankan perniagaan internet langkah pertama anda ialah pastikan ada mempunyai kedai online untuk memaparkan produk anda secara profesional.
Kepercayaan Customer anda adalah penting dalam memajukan apa jua bisnes yang ingin anda jalankan. Blog yang cantik dengan harga yang berpatutan boleh di dapati di sini....
Berbekalkan pengalaman yang dikutip semasa menceburi bidang perniagaan secara online selama 4 tahun lebih ini, Awin-ebiz.com terpanggil untuk membantu mereka yang ingin berniaga secara online, dimana tidak tahu membuat blog sendiri atau pun yang telah mempunyai blog tetapi tidak menarik atau tidak sesuai dengan produk yang anda jual..serahkan kepada Awin-ebiz.com untuk mengubah-suai blog anda!!!!
Tempahan Membuat Blog
1. Platform menggunakan "Blogspot'
2. Anda bebas memilih nama blog anda (pilihan bergantung kepada kekosongan nama tersebut)
3. Menggunakan template free yg diubahsuai 1 kolum, 2 kolum atau 3 kolum
4. memberi kebebasan kepada anda untuk memilih warna template anda.
5. Membuat Header menarik yang sesuai untuk produk anda
6. Menyusun atur kedudukan menu dalam blog tersebut
7. Menambah YM status percuma pada blog tersebut
8. Membuat Shout Box percuma untuk blog tersebut
9. Membuat 'Borang Order' atau 'Contact Form' secara percuma untuk blog tersebut
10. Mebuat button share pada blog ke facebook secara percuma
11. Menambah feedjit percuma
12. Menambah kalendar percuma
13. Menambah statistik pada blog
14. Memasang float imej (kartun) atau blog mood percuma yang diambil dari internet.
Dengan adanya semua ini, blog tersebut telah lengkap dan anda hanya perlu memasukan sendiri segala info dan entri (postingan) dan gambar produk anda sebelum menggunakan blog tersebut....
Sekiranya anda anda tidak tahu juga macam mana nak masukan entri atau membuat postingan pada blog anda Awin akan memberi panduan tutorial secara percuma kepada pelanggan kami...
Sekiranya anda tiada masa untuk memasukan gambar atau membuat postingan, anda juga boleh menyerahkan kepada Awin untuk membuat postingan tersebut dengan membayar dengan harga yang berpatutan iaitu rm10 bagi setiap postingan bersaiz biasa.


Contoh-contoh Blog yang telah Awin siapkan adalah seperti berikut:-
Klik ke Image untuk ke blog contoh...




2.http://anizhulian.blogspot.com

3.http://www.zhulianonlineshop.com/

SILA BUAT PEMBAYARAN RM80 UNTUK TEMPAHAN BLOG ANDA DAN ISI ORDER FORM DI BAWAH.
Antara servis lain yang ditawarkan adalah seperti:-
1. Membuat Header baru untuk blog anda RM40
2. Menambah gadget lain untuk blog RM5
3. Membuat entri atau postingan RM10 per post
4. Edit gambar (Buang background produk atau tukar latar belakang) -Rm5 sekeping, minimum 2 keping. kalau banyak boleh bagi murah....
5. Buat Floating Imej atau imej terapung guna gambar sendiri rm15

6. Tukar Themes blog
7. Nak upgrade blog- cth. xxxxxxx.blogspot.com jadi xxxxxxxx.com



BORANG ORDER / BERTANYA

 
Name:
Email Address:
Mobile No:
Tujuan Mengisi Borang:- 1. Order

2. Bertanya

3. Minta Quotation harga
Servis yang diperlukan:-
Pembayaran Di buat Melalui:-
Maklumat Bayaran (Nyatakan Tarikh, Masa dan Jumlah) atau copy paste transaksi Bank Online anda di bawah :-
Sila ajukan pertanyaan anda di sini:-

Butiran yang diperlukan untuk tempahan blog:-
(1)Alamat email anda berserta password (yang sedia ada ataupun baru)
(2)3 Nama pilihan untuk blog (cth: zhulianonline.blogspot.com)
(3)3 warna pilihan untuk template blog anda
(4)Tujuan Membuat blog
(5)Jenis dan bilangan produk untuk dijual
(6)Emailkan gambar 1keping gambar anda sekiranya anda ingin paparkan dalam header blog anda.
(7)Sila emailkan 2-5 keping gambar produk yang anda ingin jual

This form powered by Freedback

7 comments:

Tity Ernie Suryati said...

salam..awk, akak nak tempahn buat blog boleh?

nora shidah said...

slm,sy sudah ada blog niaga sendiri tapi blm lengkap, berapa harga /pakej untuk buat blog?

basyir mohd said...

salam..
boleh email saya harga utk buat satu blog x?

T.kasih/

sunsun dzfive said...

Saya dah post tapi error message: No account is specified and no destination email provided. http://www.freedback.com/faq.php#no_account

Kena masuk akaun dulu ke tapi nak tak tau harga lagi. macamana? details semua dah masuk

sunsun dzfive said...

ok, kalau kita masukan duit RM80.OO THEN KITA MASUKKAN details Maklumat Bayaran (Nyatakan Tarikh, Masa dan Jumlah) atau copy paste transaksi Bank Online anda di bawah :-

adakah sistem/order akan terima.

sunsun dzfive said...

tolong reply kat saya punya emel....sbb saya nak segerakan.

wdina said...

sy berminat nak buat blog perniagaan...brp harga ? tq

Post a Comment