Wednesday, December 28, 2011

1 comments 9:17 PM

Blog Sains Sukan dan Pendidikan Jasmani

Posted by Awin Ghani - Filed under
Blog ni awin buat untuk Pakcik Pojee http://sainssukanjee.blogspot.com/...dia nak buat blog untuk bagi informasi pasal Sains sukan dan pendidikan Jasmani dan kesihatan. Banyak info yang berguna yang dipaparkan di blog ini, tapi kena rajin baca la...



Bagi sesiapa yang mahu menempah atau membuat blog tapi tak tahu nak buat boleh hubungi awin. Isi borang atau email ke awin.ghani@gmail.com

Continue reading...
0 comments 9:12 PM

Wok's Fryer Kitchen

Posted by Awin Ghani - Filed under
Blog http://woksfryerkitchen.blogspot.com/ yang awin siapkan untuk kawan awin. Dia nak buat blog untuk katering, di mana orang boleh tempah makanan untuk apa-apa majlis. Jadi jengok-jengok la ye..kepada sesiapa yang berminat nak tempah blog macam ni sila isi borang order ye..




Continue reading...

Wednesday, July 13, 2011

0 comments 5:30 PM

Cara Membuat Postingan Berimej

Posted by Awin Ghani - Filed under ,
Langkah pertama, Klik pada kotak biru pada Dashboard yang bertulis 'New Post' pada bulatan sebelah kiri.





Kemudian kotak seperti ini akan muncul di skrin komputer anda. Anda dapat di atas kotak kosong yang besar ini terdapat perkatan 'Edit HTML' dan 'Compose'. Pastikan anda mengklik bahagian 'Compose' untuk memudahkan anda membuat postingan. Sekiranya anda mengklik 'Edit HTML' visual yang anda dapat lihat agak berserabut kerana semua gambar dan penerangan artikel ini dalam bentuk kod HTML. Anda boleh cuba untuk lihat perbezaannya nanti.






Tulis tajuk postingan dan penerangan untuk produk / artikel anda.





Untuk masukan imej, sila klik pada gambar (icon kecil) berwarna biru seperti yang dibulatkan pada bulatan biru di dalam gambar di atas.




Selepas klik 'Insert imej' gambar seperti di atas akan keluar di skrin komputer anda. Klik pada "choose file" pilih gambar yang anda ingin masukan.




Kemudian klik "Add Selected"



Klik pada gambar tersebut untuk menukar kedudukan dan saiz gambar tersebut.



Tuliskan label yang anda ingin. Ingat! Label ini adalah penting untuk mengkelasifikasikan produk pada Kategori blog anda. Anda boleh masukan satu atau lebih label yang anda inginkan.




Pada sebeah kotak label terdapat teks bertulis "Show All" anda boleh klik di situ untuk mengunapakai Label yang telah digunakan sebelum ini. 
Klik pada bahagian  "post option" sekiranya anda ingin menukar tarikh postingan ini.
kemudian setelah berpuas hati bolehlah anda klik "Preview" untuk melihat hasil postingan. Sekiranya dah ok, klik saja pada "publish post".





Inilah hasil postingan yang telah dibuat sebentar tadi.











Continue reading...
0 comments 2:17 PM

Contoh Blog Yang Telah Disiapkan

Posted by Awin Ghani - Filed under
Contoh-contoh Blog yang telah Awin siapkan adalah seperti berikut:-

Klik ke Image untuk ke blog contoh...

2.http://anizhulian.blogspot.com



3.http://www.zhulianonlineshop.com/

4. http://sainssukanjee.blogspot.com/
5. http://woksfryerkitchen.blogspot.com/
6.coming soon
7.coming soon





Continue reading...
7 comments 1:39 PM

Cara Nak Tempah Blog

Posted by Awin Ghani - Filed under
Awin ingin memaklumkan kepada anda bahawa Awin akan mula menerima tempahan atau mengambil upah membuat Blog. Kepada anda yang ingin menjalankan perniagaan internet langkah pertama anda ialah pastikan ada mempunyai kedai online untuk memaparkan produk anda secara profesional.
Kepercayaan Customer anda adalah penting dalam memajukan apa jua bisnes yang ingin anda jalankan. Blog yang cantik dengan harga yang berpatutan boleh di dapati di sini....
Berbekalkan pengalaman yang dikutip semasa menceburi bidang perniagaan secara online selama 4 tahun lebih ini, Awin-ebiz.com terpanggil untuk membantu mereka yang ingin berniaga secara online, dimana tidak tahu membuat blog sendiri atau pun yang telah mempunyai blog tetapi tidak menarik atau tidak sesuai dengan produk yang anda jual..serahkan kepada Awin-ebiz.com untuk mengubah-suai blog anda!!!!
Tempahan Membuat Blog
1. Platform menggunakan "Blogspot'
2. Anda bebas memilih nama blog anda (pilihan bergantung kepada kekosongan nama tersebut)
3. Menggunakan template free yg diubahsuai 1 kolum, 2 kolum atau 3 kolum
4. memberi kebebasan kepada anda untuk memilih warna template anda.
5. Membuat Header menarik yang sesuai untuk produk anda
6. Menyusun atur kedudukan menu dalam blog tersebut
7. Menambah YM status percuma pada blog tersebut
8. Membuat Shout Box percuma untuk blog tersebut
9. Membuat 'Borang Order' atau 'Contact Form' secara percuma untuk blog tersebut
10. Mebuat button share pada blog ke facebook secara percuma
11. Menambah feedjit percuma
12. Menambah kalendar percuma
13. Menambah statistik pada blog
14. Memasang float imej (kartun) atau blog mood percuma yang diambil dari internet.
Dengan adanya semua ini, blog tersebut telah lengkap dan anda hanya perlu memasukan sendiri segala info dan entri (postingan) dan gambar produk anda sebelum menggunakan blog tersebut....
Sekiranya anda anda tidak tahu juga macam mana nak masukan entri atau membuat postingan pada blog anda Awin akan memberi panduan tutorial secara percuma kepada pelanggan kami...
Sekiranya anda tiada masa untuk memasukan gambar atau membuat postingan, anda juga boleh menyerahkan kepada Awin untuk membuat postingan tersebut dengan membayar dengan harga yang berpatutan iaitu rm10 bagi setiap postingan bersaiz biasa.


Contoh-contoh Blog yang telah Awin siapkan adalah seperti berikut:-
Klik ke Image untuk ke blog contoh...




2.http://anizhulian.blogspot.com

3.http://www.zhulianonlineshop.com/

SILA BUAT PEMBAYARAN RM80 UNTUK TEMPAHAN BLOG ANDA DAN ISI ORDER FORM DI BAWAH.
Antara servis lain yang ditawarkan adalah seperti:-
1. Membuat Header baru untuk blog anda RM40
2. Menambah gadget lain untuk blog RM5
3. Membuat entri atau postingan RM10 per post
4. Edit gambar (Buang background produk atau tukar latar belakang) -Rm5 sekeping, minimum 2 keping. kalau banyak boleh bagi murah....
5. Buat Floating Imej atau imej terapung guna gambar sendiri rm15

6. Tukar Themes blog
7. Nak upgrade blog- cth. xxxxxxx.blogspot.com jadi xxxxxxxx.com



BORANG ORDER / BERTANYA

 
Name:
Email Address:
Mobile No:
Tujuan Mengisi Borang:- 1. Order

2. Bertanya

3. Minta Quotation harga
Servis yang diperlukan:-
Pembayaran Di buat Melalui:-
Maklumat Bayaran (Nyatakan Tarikh, Masa dan Jumlah) atau copy paste transaksi Bank Online anda di bawah :-
Sila ajukan pertanyaan anda di sini:-

Butiran yang diperlukan untuk tempahan blog:-
(1)Alamat email anda berserta password (yang sedia ada ataupun baru)
(2)3 Nama pilihan untuk blog (cth: zhulianonline.blogspot.com)
(3)3 warna pilihan untuk template blog anda
(4)Tujuan Membuat blog
(5)Jenis dan bilangan produk untuk dijual
(6)Emailkan gambar 1keping gambar anda sekiranya anda ingin paparkan dalam header blog anda.
(7)Sila emailkan 2-5 keping gambar produk yang anda ingin jual

This form powered by Freedback
Continue reading...
0 comments 6:23 AM

Pengenalan Dashboard Blogger

Posted by Awin Ghani - Filed under ,


Sebaik sahaja kita login ke dalam blogger, kita akan terus masuk ke 'Dashboard'. Gambar di atas adalah ruang 'Dashboard'.


Pada Dashboard ini, kita boleh masuk untuk membuat postingan yg baru dengan mengklik pada teks 'New Post' dan masuk ke ruang 'Page Element' (Susun Atur template blog yang kita gunakan) dengan klik atas teks 'Design'.

Dibawah ini adalah ruang yang dinamakan 'Page Element'.




Pada ruang page element ini kita boleh lihat dimana kedudukan header template (kepala), body (bahagian postingan), Sidebar (ruang tepi template) dan footer (bahagian bawah template).


Continue reading...

Thursday, January 6, 2011

0 comments 2:05 PM

Borang Order

Posted by Awin Ghani -
Name:
Email Address:
Mobile No:
Tujuan Mengisi Borang:- 1. Order
2. Bertanya
3. Minta Quotation harga
Servis yang diperlukan:-
Pembayaran Di buat Melalui:-
Maklumat Bayaran (Nyatakan Tarikh, Masa dan Jumlah) atau copy paste transaksi Bank Online anda di bawah :-
Sila ajukan pertanyaan anda di sini:-
Butiran yang diperlukan untuk tempahan blog:- 1. Alamat email anda berserta password (yang sedia ada ataupun baru) 2. 3 Nama pilihan untuk blog (cth: zhulianonline.blogspot.com 3. 3 warna pilihan untuk template blog anda 4. Tujuan Membuat blog 5. Jenis dan bilangan produk untuk dijual 6. Emailkan gambar 1keping gambar anda sekiranya anda ingin paparkan dalam header blog anda. 7. Sila emailkan 2-5 keping gambar produk yang anda ingin jual

Get your own free form like this one.
Continue reading...